Wie ben ik

Wie ben ik

Mijn naam is Inge Steggerda en ik ben sinds 2012 werkzaam als psycholoog en psycho-oncologisch therapeut. Ik heb ruim 12 jaar ervaring in het behandelen van cliënten die zelf of als naasten geconfronteerd zijn met de diagnose kanker. Naast het behandelen van kanker gerelateerde problematiek werk ik met mensen die geconfronteerd worden met angst -en stemmingsklachten, burn-out klachten, morbide obesitas of een verlieservaring. Ik sta open voor elk gespreksonderwerp dat voor mijn cliënt belangrijk is.

Ik benader mijn cliënten op een directe en positieve manier. Hierbij is het voor mij belangrijk dat cliënten zich gehoord voelen en leren vertrouwen op hun eigen kracht. Samen met mijn cliënten onderzoek ik mogelijkheden om het leven onder de veranderde omstandigheden vorm te geven. Ik ben elke keer weer onder de indruk van het aanpassingsvermogen van mijn cliënten en zoek graag naar manieren om dit nog verder te versterken. Hierbij vind ik het vooral belangrijk mij te richten op maatwerk. Elke cliënt is tenslotte uniek.

Vanuit mijn eigen praktijk ben ik verbonden aan SanaVera (www.sanavera.nl), medische psychologie / oncopsychologie, aangesloten bij 1nP (www.1np.nl)

Van april 2021 tot en met september 2021 ben ik verbonden geweest aan de ADJUST-studie via de VU Amsterdam voor het afnemen van diagnostische interviews bij oncologiepatiënten om een eventueel aanwezige aanpassingsstoornis te detecteren. Daarnaast ben ik werkzaam geweest voor De Nederlandse Obesitas Kliniek en SpecialistenNet.

Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Om te ontspannen wandel, fiets en borduur ik. Op latere leeftijd heb ik ervoor gekozen mijn droom achterna te gaan en ben ik psychologie gaan studeren. Mijn werk doe ik met passie en geeft mij veel voldoening.